Produktion

Winston & Elles koncept vilar på grundtanken transparens och social etiskt ansvar i alla led, från produktion ut till kund. Vi arbetar nära och småskaligt med våra producenter, skräddare och leverantörer. Produktionsleden är inte längre bort än att samtliga finns i vår telefonbok. Vi producerar alltid våra plagg i begränsade upplagor och syr därefter upp efter efterfrågan. 2021 flyttade Winston & Elle sin produktion till Italien, dock ligger en liten del av vår produktion fortfarande kvar i Bangkok. Viktigt för oss är att vi på båda platser arbetar med att samarbeta och stärka andra småföretagare. Då vi enbart gör våra plagg i få upplagor syr vi inte upp i fabrik, utan vår produktion ligger hos  enskilda skräddare, sömmerskor samt skomakare. 

“Vår vision är att skapa, Timeless, Ageless  and Seasonless Fashion. Våra plagg ska kunna bäras över tid, stylas om till att fungera oavsett säsong och  kunna ärvas ner till nästa generation.” 

I oktober 2023 öppnade Winston & Elle Outlet i Sundbyberg som ett viktigt led i vår cirkulära process. Tanken är att på så vis ta vara på tidigare osålda varor från tidigare kollektioner och säsonger. Vårt eventuella restlager därefter går alltid till olika välgörenhetsorganisationer för att i största möjliga mån ge plagget ett längre liv och minska allt onödigt svinn. Dessutom uppmuntrar vi alltid våra kunder att vårda sina plagg för lång livslängd och att tvätta i låga temperaturer samt korta program för att även vara mer skonsam mot miljön. När plaggen gjort sitt i garderoben ser vi gärna att våra kunder ger dem vidare, antingen till en vän eller bättre behövande.
Vidare jobbar vi i dagsläget på rental service, re-fund klädservice till kund samt second hand försäljning i butik. Vi jobbar ständigt med att försöka förbättra kvalitet och följa med i den teknologi som utvecklas gällande hållbarhet inom branschen. 
 

"Design som är hållbar i sig, går aldrig ur tiden."